Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  28/05/2015
Data da última atualização:  01/06/2017
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  HOMMA, A. K. O.; MENEZES, A. J. E. A. de.
Afiliação:  ALFREDO KINGO OYAMA HOMMA, CPATU; ANTONIO JOSE ELIAS A DE MENEZES, CPATU.
Título:  Cultivo de baunilha: uma alternativa para agricultura familiar na Amazônia.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: HOMMA, A. K. O. (Ed.). Extrativismo vegetal na Amazônia: história, ecologia, economia e domesticação. Brasília, DF: Embrapa, 2014.
Páginas:  Cap. 17, p. 233-241.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Cultivo.
Thesagro:  Agricultura Familiar; Baunilha.
Thesaurus Nal:  Amazonia.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/124749/1/Cap17.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU51205 - 1UMTPL - PP634.98H768e
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  23/07/2019
Data da última atualização:  10/12/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  HIGUERA, J. M.; SILVA, A. B. S.; NOGUEIRA, A. R. de A.
Afiliação:  Julymar M. Higuera, UFSCAR; Ana Beatriz S. Silva, UFSCAR; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE.
Título:  Multi-Energy calibration: a practical method for determination of macro and micro nutrients in meat by ICP OES.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Journal of the Brazilian Chemical Society, Vol. 00, No. 00, p.1-7, 2019.
DOI:  http://dx.doi.org/10.21577/0103-5053.20190171
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The multi-energy calibration (MEC) was evaluated for the determination of Ca, Cu, Fe, K, Mg, Na, P, S, and Zn in meat samples by inductively coupled plasma optical spectrometry (ICP OES). This calibration method consists of using only two calibration standards and several atomic and ionic emission wavelengths with different sensitivities to determine the analyte concentration in the sample. Both calibration mixtures are prepared using the same amount of sample, which contributes to minimize matrix effects. The accuracy was evaluated using two certified reference materials, bovine liver (SRM 1577c) and bovine muscle (SRM 8414), with recoveries within 87-107% range. The method was applied for the determination of the analytes in meats of chicken, sheep loin, sheep carcass and bovine, and prove to be usable in samples with different characteristics
Palavras-Chave:  Calibration strategies; ICP OES; Matrix effect; MEC; Plasma optical spectrometry; Sheep carcass; Sheep loin.
Thesagro:  Carcaça; Ovino.
Thesaurus NAL:  Beef carcasses; Carcass characteristics; Ovine carcasses.
Categoria do assunto:  W Química e Física
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/199809/1/2019-0070AR-BrazWoman.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE24818 - 1UPCAP - DDPROCI-2019.00049HIG2019.00056
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional